UITGEEST – Het bier ‘Staal’ van Bier door Mannen uit Uitgeest is opnieuw in de prijzen gevallen. In de categorie ‘innovatie / speciaal’ van de Dutch Beer Challenge werd het bier bekroond met een brozen medaille.

In 2019 wonnen de bierbrouwers uit Uitgeest een tweede prijs bij de Noord-Hollandse bierverkiezing. Nu viel Bier door Mannen in de prijzen bij de belangrijkste bierprijs die Nederland rijk is. “Een knap staaltje werk dit bier”, zei de organisatie over de tripel ‘Staal’. De ingezonden bieren zijn blind geproefd door zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als internationale specialisten.

Bier door Mannen staal wordt gebrouwen in de ketels van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. “We zijn echt ontzettend trots dat ons bier opnieuw in de prijzen is gevallen”, aldus Ricardo Barrientos de Reus. Aan de bierverkiezing doen ruim vierhonderd bierbrouwers uit heel Nederland mee.

Vanwege de corona-crisis werd de prijsuitreiking donderdagmiddag gedaan via een live Facebookstream. “Deze medaille is een kroon op ons werk. De Dutch Beer Challenge is de belangrijkste en grootste bierverkiezing in Nederland. Alle grote brouwerijen doen mee van Jopen Bier tot de Texelse bierbrouwerij en van de Brand Bierbrouwerij tot Hertog Jan. Dat wij hier een prijs winnen is echt ontzettend bijzonder”, aldus Stefan Hollenberg. Bier door Mannen is online te koop via de website BierDoorMannen.nl. Daarnaast is het verkrijgbaar bij vele bierspeciaalzaken in Nederland. 

Ultiem Mannen Bier 
Drie mannen uit Uitgeest begonnen in 2017 hun opmerkelijke zoektocht naar het ultieme mannenbier. “De beste ideeën ontstaan tijdens een avond bier drinken. Zo ook dit idee: Bier door Mannen”, vertelt Ricardo. Drie Uitgeester mannen besloten om hun eigen bier te gaan brouwen. “Er zijn ontzettend veel bieren. Maar we misten een echt mannenbier”.

Pannen en potten
Het drietal besloot daarom zelf aan de slag te gaan. “Dat betekent potten en pannen op het vuur en brouwen maar”, vertelt Stefan Hollenberg. Samen gingen de mannen op zoek naar het ultieme recept. “Het moest een stevig bier worden met een fijne frisse afdronk. Een bier wat je drinkt bij een goed en groot stuk gebraden vlees van de barbecue”, vertelt Roderick. Met dit idee in het achterhoofd zijn de Uitgeester mannen aan de slag gegaan.

Nadat na maanden brouwen in de keuken het recept was vastgesteld besloten de mannen de stoute schoenen aan te trekken. “We zijn naar De Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest gegaan. Daar hebben we ons idee uitgelegd en daar konden we in een groot volume brouwen”, vertelt Roderick. Inmiddels is ‘Staal’ van Bier door Mannen verkrijgbaar bij diverse bierspeciaalzaken in Nederland. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *